Lieve Coomans

Life Coach

Stress & burn out preventie coach

Mind-Walk trainer

Gelukkig zijn met jezelf

 

Hoi, ik ben Lieve en samen met jou bouw ik binnen Life Coaching Life Change aan jouw mentale rust, innerlijke kracht en werkgeluk. 
We gaan op verkenning naar jouw belemmeringen zowel mentaal als fysiek, zoeken naar nieuwe mogelijkheden om jouw doelen waar te maken, om dan stappen te zetten naar jouw nieuwe toekomst.
Het is mijn missie om introverte volwassenen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en hen terug op het pad van hun leven te zetten.

 

Mijn verhaal

Mijn naam is Coomans Lieve. Ik ben geboren in de zomer van 1973. Opgegroeid met mijn 2 jongere zussen in een rustig dorpje te Ham.
Met mijn droom om mode ontwerpster te worden genoot ik van een technische mode opleiding te Geel.
Echter mijn hart volgde de liefde naar Laakdal  waar ik mijn 1e job in verkoop ook vond uiteraard in de modesector. Na ongeveer 11 jaar kreeg mijn leven een opdoffer. Mijn huwelijk liep op de klippen kort daarna volgde mijn ontslag op mijn werk wegens reorganisatie net op het moment dat ik mijn eigen huisje gekocht had. Met mijn kennis vond ik snel een nieuwe job in verkoop.
Mensen gelukkig maken met net dat één artikel waar ze naar zochten en verlangden, dat maakte ook mij gelukkig.
In de liefde ging het niet zo best, verdriet en gebroken hart bouwden een muur om me heen, lange tijd bleef ik single tot op een gegeven moment ik besefte dat ik maar gelukkig kon zijn met iemand als ik gelukkig was met mezelf. Die uitdaging ging ik dan ook aan. Onbewust was ik toen al aan het werken aan mijn persoonlijke groei en ontwikkeling.
Het werkte, plots stond daar mijn prins op het witte paard. Na enkele jaren samen gingen we samenwonen in ons droomhuis te Mol, verliefd en gelukkig een nieuw leven tegemoet.
Tot plots mijn lichaam daar anders over dacht. Ik kon niet meer vooruit, mijn spieren en gewrichten deden ontzettend veel pijn, mijn emoties en gedachten had ik niet meer onder controle. Onderzoeken, specialisten, psycholoog, kinesitherapie, medicatie…..hielpen niet, ik kreeg te horen dat mijn lichaam leed onder chronische stresspijnen. Niets of niemand kon me verder helpen.
Maar daar dacht ik zelf toch anders over, ik was te jong ( lees 42 jaar) om mijn ganse leven zo de dagen te vullen. Ik volgde een acceptatiecursus (act), mindfulness en tal van workshops voor mijn mentaal herstel, lichamelijk zocht ik hulp bij acupunctuur en osteopaat. Dit alles hielp me goed maar schonk mij nog niet die voldoening die ik wenste dus na wat research kwam ik terecht bij een life coach, tot toen had ik daar nog nooit van gehoord, ik ging in persoonlijke coaching en volgde op een gegeven moment een master mind “je wordt wat je denkt” bij haar.
Het is daar dat mijn ogen open gingen. Ik was een echte shopaholic en shoppen (zo bleek later) was een verdoving te zijn om mijn mentale geest even lam te leggen. Ik zag tijdens dat traject, op die master mind mezelf stappen voorwaarts zetten, groeien in positieve zin dat ik zo getriggerd werd om terug te gaan studeren, in 1e instantie voor mezelf.
Ik volgde de coaching opleiding op de Inge Rock Academy waarop ik besloot om deze kennis en inzichten niet alleen voor mij te houden en te gaan delen met anderen.
Vandaag ben ik met veel  passie en mijn ziel een gecertificeerd life coach en trotse zaakvoerder van Life Coaching Life Change.

Bij de opstart van Life Coaching Life Change werd bij mijn partner de diagnose gesteld van een chronische ziekte. Mentaal waren dit zware klappen waar we samen onze weg moesten in vinden om dit een plaats te geven. Sindsdien ben ik me meer dan ooit bewust geworden dat de balans werk-privé één geheel vormt om positief gelukkig en veerkrachtig in het leven te staan.
Dit merkte ik in de praktijk ook op bij mijn cliënteel.
Doordat balans op werk en privégebied één geheel vormt in ons dagelijks leven, ben ik me ook daar in gaan verdiepen.
Vandaag ben ik binnen Life Coaching Life Change zowel actief als gecertificeerd life coach als gecertificeerd loopbaanbegeleider en stress&burn out coach.

Om mezelf mentaal en fysiek rust te gunnen, om verbinding te maken met mijn natuurlijke zelve, om uit mijn hoofd te treden… ben ik me meer en meer gaan toeleggen op wandelen. Ik merkte op dat wandelen in de natuur zoveel meer te bieden heeft, vandaar volgde ik de trainerscursus bij @coachkellyberkmans en mag ik trots mezelf Mind-Walk trainer noemen.

 

Mijn waarden

LEVENSERVARING

De ervaringen uit mijn leven, positief en negatief, hebben mij gemaakt tot wie ik vandaag ben. Zij hebben één voor één hun steentje bijgedragen, kennis en kracht gegeven tot de vrouw die hier nu staat.

PERFECTIONISME

Mijn streven naar perfectie is zowel waardevol als waardeloos. Doseren, de balans vinden is de kunst maar ook een must, bewustzijn speelt hierin een grote rol. Perfectie haalt het beste uit mezelf naar boven, mijn productiviteit en creativiteit verhoogt, gestructureerd en nauwkeurig te werk gaan geeft rust in mijn hoofd. Perfectionisme betekent voor mij doelen stellen en bereiken, alles op alles voor dat wat mij gelukkig maakt.

RECHTVAARDIGHEID

Speelt een belangrijke rol in mijn leven in de brede zin van het woord. Het betekent voor mij gelijkheid, betrouwbaarheid, juist en eerlijk handelen. Samen bereiken we zoveel meer.

CREATIVITEIT

Heeft voor mij een grote betekenis. Het is van belang dat ik creatief mag zijn op alle vlakken. Creativiteit staat voor mij voor openheid, gevoeligheid, speelsheid, creatie, structuur, fantasie, verbeelding, actief zijn…vanuit mijn introverte toch extravert zijn!

Opleiding

2023
Loopbaan met zorg  
Magenta KU Leuven
2023
Mantelzorgcoach 
Samana
2023
Aromatherapie   
Welnessacademie
2022
BRAVO  healthcoach/ leefstijlcoach 
De Prioriteit- assertiviteitscentrum
2022
Emotie regulatie interventietechnieken 
De Prioriteit- assertiviteitscentrum
2022
Weerbaarheid – assertiviteitscoach
De Prioriteit- assertiviteitscentrum
2022
Stress&burn out coach
Diaspoor ‘werk met zin’
2021
Mind Walk Trainer           
Kelly Berckmans Nationaal Mind-Walk Master  Trainer België
2021
Time management cursus
VDBA
2021
Loopbaancoaching
Diaspoor ‘werk met zin’
2020
Businesscoaching vorming
Introvate
2020
Hooggevoeligheid cursus
Samen op pad: Anke De Vooght
2020
Upgrade Praktijk Coaching
Inge Rock Academy Antwerpen
2020
Zelfvertrouwen cursus
Samen op pad: Anke De Vooght
2019
Zelfwaardering-innerlijke criticus cursus
Samen op pad: Anke De Vooght
2018
Life Coach
Inge Rock Academy Antwerpen
2016
ACT cursus
Elisa Bellefroid

Mijn Aanpak

Wat het leven nog te bieden heeft, wat het leven ook gegeven heeft, de grootste kracht bestaat uit gelukkig zijn met jezelf.

Door middel van  individuele gesprekken graaf ik op basis van vragen in wat dicht bij je kern ligt. Ik start vanuit het hier en nu met een korte terugblik op je verleden en een inkijk in je huidige leven om te eindigen met een nieuwe toekomst. Ik werk op basis van open vragen, toekomst- doel- en oplossingsgericht.

start thinking

Start thinking

             Wat maakt dat je vandaag niet gelukkig bent in je leven?

                       Waar droom jij van?

                       Welke doelen wil jij bereiken?

go feeling

Go feeling

             Wat willen jouw emoties jou vertellen?

                       Welke overtuigingen zijn niet meer helpend?

just moving

Just moving

              Hoe kom je tot nieuwe resultaten?

              Hoe bereik je stapsgewijs je doelen?

                       Wat zijn jouw energienemers en energiegevers?

keep growing

Keep growing

             Wat kan me helpen om in groei te blijven?

                       Welke technieken pas ik toe in het dagelijks leven?

                     

Wie ben ik

Ik zet je in beweging door je elke sessie naar huis te sturen met creatieve opdrachten/ methodieken/ oefeningen: dit kan gaan van een denkoefening tot een plastisch werkje, een lees- of schrijfopdracht, een fysiek uit te voeren oefening,  een meditatieve techniek, psychotechnische testen….door te gaan doen kom je dichter bij jezelf.

Kernwaarden

Met onderstaande diagrammen heb je een kijk op de normen en waarden die voor mij van belang zijn vanuit mijn persoonlijke kern. Het zijn de wegwijzers die ik hanteer. Maar het allerbelangrijkste is dat deze kernwoorden duiden op de resultaten en de waarden die ik geef aan en bereik met klanten van Life Coaching Life Change:      

kernwaarden 1

Ik ben een rustig persoon met een groot warm hart, ik ga voor rust in het hoofd, tijd voor jezelf nemen en energievol door het leven gaan.

Ik sta voor eerlijkheid, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid.

Ik hecht belang aan duidelijkheid en structuur en ben detailgericht tot in perfectie toe, verandering en groei is wie ik ben vandaag en een constante must in mijn leven geworden ,  ik leer om krachtiger in het leven te staan.

 

Kernwaarden 2

Ik werk vanuit het visuele, het zichtbare, het plastische opzicht, ik geef je terug richting aan je leven en je wordt de piloot van je eigen leven, ik zorg voor balans tussen werk en gezin, momenten nemen voor jezelf is een prioriteit,  jezelf op de 1e plaats zetten daar streef ik naar, leer je knopen doorhakken en kiezen wat jij werkelijk wil, je gaat voor dromen waarmaken  . 

Vol zelfvertrouwen leer ik je gaan voor je doelen en dromen, loslaten en aanvaarden van dat wat er is, prioriteit is liefde voor jezelf en het leven.

 

Heb je vragen? Stel ze me gerust vrijblijvend! 

Privacy