Hoe kun je twijfels loslaten?

 
Twijfels is voor vele mensen iets lastigs, iets waar men van af wil…. maar toch is je twijfel er niet voor niets ! Het wegdrukken van twijfels is hetzelfde als alarmsignalen negeren.
 
Het is onmogelijk om ergens niet aan te willen denken. Ons brein kan niet opzettelijk niet aan iets denken.
We kunnen niet ‘niet denken’. We kunnen niet ‘niet twijfelen’.
 
Als je een gedachte wil blokkeren is dat ook de grootste garantie dat die gedachte steeds terug komt. En die gedachte zal net zo lang terugkomen tot je er niet meer tegen vecht en tot je die gedachte toe laat. Dat is hetzelfde met twijfel, dus als je je twijfel wilt loslaten, zal je het moeten leren toelaten.
 
Weet ook dat datgene wat je aandacht, energie, focus, voeding….geeft dat dat ook datgene is wat je aantrekt. Hoe harder je je verzet tegen twijfels, hoe harder deze twijfels de kop opsteken.
 
Je twijfel is er nooit zo maar. Je twijfel is er nooit voor niets.
 
Het is als een gezonde strijd tussen je gedachte en je gevoel. Twijfel voelt als een verlies van controle, dit maakt dat we het zo lastig vinden. Om een einde te maken aan dat controle verlies nemen we een rationeel besluit. Dit in de hoop dat we van deze twijfel af zijn.
 
We nemen zelfs besluiten als we weten dat het besluit niet goed voelt. Alles lijkt beter dan die twijfel.
Juist als je je niet meer verzet tegen je twijfel en als je die twijfel actief toelaat, kun je zien welke gedachten er achter jouw twijfel schuil gaat.
 
Juist als je je twijfel toelaat, kom je er achter wat jouw werkelijke twijfelgedachten zijn. Dat je je twijfel wegstopt, komt omdat je onbewust de mogelijke gevolgen van die twijfel wegstopt. Maar het is echter andersom: juist door het wegstoppen en negeren van jouw twijfelgedachten, wordt datgene waar je juist zo bang voor bent de waarheid.
 
Jouw twijfel was er namelijk niet voor niets. Jouw twijfel is er nooit voor niets.
 
Op het moment dat je de twijfel toelaat, kun je een beeld maken van de werkelijkheid en jouw situatie daar waar nodig is bijsturen, dat kan je niet als je je twijfel wegsteekt.
 
Twijfel is een waarschuwingssignaal om jou te beschermen voor dingen waar je later toch spijt van krijgt. Het is juist het toelaten van je twijfel wat maakt dat je twijfel oplost en waardoor je je twijfel kunt loslaten. Het is je verzet tegen je twijfel waardoor twijfel blijft bestaan en toeneemt.
 
Maak van twijfel je beste vriend(in) door je twijfelgedachten onvoorwaardelijk te leren toestaan.

Schrijf je twijfel- en angstgedachten op want dan kun je er wat mee. Het zijn je gedachten, je herinneringen, je ervaringen…. van vroeger, toen je klein was. Toen kon je er inderdaad niets mee, nu gelukkig wel. Mocht je willen weten hoe de boodschappen die je vroeger hebt meegekregen jouw huidige relatie en/of werk beïnvloeden, dan kan ik je daarmee helpen. Contacteer mij voor meer info.

 
Zit je met twijfels, lukt het je niet om deze twijfels toe te laten contacteer mij vrijblijvend voor meer info.
Life change, life coaching by lieve coomans