Plan

  1. Je hebt je droom/doel, ik ga je helpen om dit te bereiken, het zal misschien niet gemakkelijk zijn maar moet het dan altijd gemakkelijk zijn kan je je afvragen. Waarom moeilijk zou je zeggen als makkelijk zoveel plezanter is maar als coach zeg ik dan moeilijk gaat ook !!!!
  2. Noteer op een blad papier hoe je droom/doel er uit ziet. Gebruik je verbeelding, je creativiteit, je fantasie….noteer de grote lijnen maar vooral de details– oh zo schoon om je droom/doel helemaal voor je te zien, laat het toe — komt er tegenkant in je op, laat dat passeren, blijf je droom/doel in je oproepen en maak een lijstje, hoe langer hoe beter.
  3. Wanneer je nu je droom/doel uitgeschreven hebt ga je noteren wat er allemaal zou moeten gebeuren om dit te verwezenlijken, ga ook hier in detail, hoe meer details op papier hoe beter………………….. Laat je pen de vrije loop gaan, leef je uit.
  4. Tot hier toe is dit een zeer toffe oefening, nu gaan we het een beetje moeilijker maken want ik ga je vragen om nu te noteren wat jij zou moeten doen om het vorige lijstje uit te voeren. Hier gaan wellicht of je egotripper uit de kast komen of je onderbewustzijn gaat roepen dat je toch gaat falen, dat je dit niet kan, lafaard…. (dit zijn uw paradigma’s die schreeuwen) maar hier heb je zelf de keuze wat er mee te doen. Je droom/doel opbergen of stappen ondernemen: zet die egotripper terug in die kast, vecht tegen die paradigma’s: wanneer je hier niet tegen vecht zal er ook niets veranderen, zal je je droom/doel niet kunnen uitvoeren. Aan u de keuze??? Terug naar je oude leventje of aan de slag met een actieplan om je droom/ doel te verwezenlijken.
  5. Actieplan is nu gemaakt. Lees dit hele lijstje elke dag, laat die verbeelding dagelijks spreken. Laat je droom/doel niet los.
  6. Je hebt nu al een aantal treden gedaan van de trap opwaarts door uw lijstje te maken want ook dit zijn stappen dus hop hop hop we geven niet op!!!
  7. We gaan handelen/uitvoeren…aan de slag met uw to do lijstje. Dit gebeurt op eigen tempo, op eigen kunnen, niemand gaat je hierop beoordelen, niemand gaat je zeggen hoe snel dit moet gebeuren. Rome is ook niet op 1 dag gebouwd. Wellicht ga je hier ergens op een gegeven moment angsten voelen, paniek krijgen, je droom/doel willen opbergen…dat is absoluut normaal hoor want als dit niet gebeurt dan had je dit niet als droom/doel, dan had je dit al bereikt. Je zit tot op de moment dat angsten/paniek komen in je comfortzone, dit voelt goed, dit ken je. Maar om dingen te ondernemen die nieuw zijn, die niet goed aanvoelen ga je uit je comfortzone moeten stappen, ga je stappen moeten durven ondernemen die je niet kent. Laat dit je droom/doel niet tegenhouden. Blijf je focussen op je droom/doel, als je je lang en hard genoeg focust dan gaat je wil het overnemen en ga je door die muur van angst heen!!!

comfort zone